Fondul Monetar International (FMI), una dintre institutiile ce ar putea juca un rol mai important in combaterea crizei financiare mondiale, estimeaza ca si-a indeplinit in ultimele luni rolul de analiza si vrea sa aiba puterea de a face mai mult in contextul actual, relateaza AFP.

Institutia, ce va organiza in acest weekend la Washington intrunirea generala semestriala, a anuntat ca are rolul de "a preveni o criza sistematica prin incurajarea tarilor sa adopte politici economice stabile".

Actuala criza a reprezentat o buna oportunitate pentru FMI de a reintra in centrul dezbaterilor, dupa ani grei in care a fost acuzat de neimplicare, potrivit NewsIn.

"Criza ne arata necesitatea ca, in viitor, sa majoram responsabilitatile FMI. Va fi extrem de util daca institutia ar putea avea un rol de alerta pentru eventualele derapaje ale sistemului financiar", afirmase pe 23 septembrie, fostul premier francez Laurent Fabius.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.