Comparativ cu luna iunie 2008, in iulie pretul mediu al garsonierelor a crescut cu circa 2%, in timp ce pretul apartamentelor de doua si trei camere a scazut cu aproximativ 2% si respectiv 1%, potrivit monitorizarii AnunturiParticulari.ro

Luna lui Cuptor a adus scumpiri pentru garsoniere si ieftiniri pentru apartamente „Evolutia pretului mediu solicitat de proprietari nu a fost una spectaculoasa in ultima luna, variatiile fiind unele minore. Acest lucru confirma tendinta de asezare a preturilor. Cu toate acestea, preturile din 2008 sunt mult mai mari decat cele din 2007, ceea ce inseamna ca pe fondul diminuarii accentuate a cererii, preturile vor continua sa scada”, a declarat Silvia Vilceanu, General Manager AnunturiParticulari.ro.

Potrivit monitorizarii, numarul ofertelor de vanzare pentru apartamente a crescut cu 36% in primele sapte luni din 2008 fata de perioada similara a anului trecut. Astfel, numarul apartamentelor scoase la vanzare a fost de peste 23.000 de apartamente, in timp ce in perioada similara a lui 2007, au fost scoase la vanzare putin peste 17.000 unitati locative.

Cea mai mare crestere, de 48%, s-a inregistrat la ofertele de apartamente cu doua camere, urmata de cea pentru trei camere, cu 36%. Garsonierele scoase la vanzare au fost cu 25% mai multe decat in 2007 iar apartamentele cu 4 camere cu 20% mai multe.

Redactorii Wall-Street iti prezinta aici statistica preturilor de pe ultima luna.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.