In primele sase luni ale acestui an, apartamentele vechi s-au ieftinit cu aproximativ 200 euro pe metru patrat in majoritatea oraselor mari din tara, inclusiv in Capitala, arata estimarile retelei imobiliare RE/MAX.

Astfel, in Bucuresti, pretul pe metrul patrat in zona 1 Mai, a scazut din luna ianuarie de la 2.500 euro/mp la 2.300 euro/mp. Scaderi asemanatoare s-au inregistrat si in tara – in Cluj-Napoca, pretul mediu a ajuns la 1.000 - 1.300 euro/mp, fata de 1.200 - 1.500 euro/mp in luna ianuarie.

"Daca vorbim despre cumparatori - piata scade suficient incat sa merite sa cumpere in aceasta toamna: asumandu-si riscul de a astepta mai mult - adica o scadere si mai mare- s-ar putea ca de fapt sa piarda un moment bun. Este ca la bursa, la urma urmei", este de parere Adrian Sischin, Director Regional RE/MAX.

In Constanta, preturile au scazut de la 1.300- 1.700 euro/mp la 1.000-1.500 euro/mp, iar in Iasi de la circa 1.400 euro/mp, in luna ianuarie, la 1.200 euro/ mp la jumatatea acestui an. In Bacau, scaderile au fost de la 1.100 euro / mp in zonele bune in iunie anul trecut, la 950 euro/mp la inceputul acestui an, iar pe parcursul lui 2008, preturile au scazut cu sub 5%, proportie inregistrata si in Brasov.

"In ceea ce ii priveste pe vanzatori: doar cei care au cumparat apartamente vechi la sfarsitul anului trecut sau inceputul acestui an, iar acum vor sau trebuie sa le si vanda, pot iesi in pierdere acum. Majoritatea, daca trebuie sa vanda acum, isi vor fi recuperat investitia si cei mai multi vor castiga 20 - 50 - 100% sau cateva sute la suta, in functie de momentul achizitiei", adaugat Sischin.

Click aici pentru a afla ce oras face exceptie de la aceste tendinte si care sunt estimarile RE/MAX pentru apartamentele vechi din Bucuresti.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.