Aceste piese de mobilier „de intampinare“ vorbesc, prin culoare si design, despre personalitatea ta si a locuintei tale

Un aspect deloc de neglijat in amenajarea cu bun-gust a unei case este si alegerea cuierului. Si asta pentru ca, atunci cand treci pragul unei case, cuierul iti spune fara cuvinte „Buna ziua“.

„La intrare este indicat mobilierul de hol compus dintr-un panou cu aga- tatori, pantofar, oglinda si, in functie de spatiu, un dulap ingust cu bara de haine“, sugereaza reprezentantii Mobexpert.

Gama cuierelor este diversificata. Daca in secolul trecut clasicul cuier tip pom era la moda, in prezent, specialistii in domeniu aduc in atentie modele cu designuri deosebite. Acestea combina lemnul cu metalul sau sunt din sticla, plastic, fier forjat ori din material neprelucrat. „In trend este mobilierul care pastreaza textura materialului, din stejar brut“, afirma Elena Seserman, designer de amenajari interioare.

Fier forjat sau lemn brut pentru stilul rustic
Ai putea alege un cuier care sa se potriveasca stilului in care este decorata locuinta sau ai putea opta pentru un cuier nostim, nonconformist, colorat, care sa fie punctul forte al holului.

In functie de stilul casei (romantic, clasic, rustic), cuierul trebuie sa se incadreze si el in ansamblul estetic al acesteia. Astfel, pentru stilul rustic este recomandat cuierul din fier forjat sau lemn brut, nefinisat. Pentru o casa decorata in maniera rafinamentului romantic, este indicat un cuier care sa nu iasa foarte mult in evidenta, vopsit in nuante discrete, care sa se armonizeze cu incaperea.

Materialul si culoarea pieselor pentru care se opteaza in holuri trebuie sa vina in completarea mobilierului de living, deoarece majoritatea holurilor comunica si cu aceasta zona a locuintei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.