Presiunea pe chiriile din Bucuresti este pusa acum de generatia dubla de absolventi de facultate
Cei care vor sa vanda o locuinta, dar tin cu dintii de pret si asteapta sa vada cum va mai merge piata s-au saturat de atata asteptat si au inceput sa le scoata la inchiriat, apreciind semnificativ oferta din Capitala. Astfel, in ultimul an, oferta de garsoniere nou scoase la inchiriat a crescut cu circa 33% in ultimul an (iunie 2008 fata de iunie 2007) iar la apartamentele cu doua camere s-a apreciat cu 45%, conform firmei de servicii imobiliare Agentie.net. Statisticile reflecta numai oferta venita din partea particularilor, fara a lua in considerare anunturile de la agentiile imobiliare. In ciuda afluxului de noi apartamente date la inchiriat insa, preturile au crescut usor in ultimele luni. Daca in iunie anul trecut chiria medie pentru un apartament cu doua camere era de 480 de euro, luna trecuta aceasta era de circa 587 de euro, cu numai 3 euro mai mare decat in mai.

Pe termen mediu, chiriile ar putea incepe sa scada
Previziunile privind nivelul chiriei sunt insa destul de optimiste pentru chiriasi. “In momentul in care va ingheta total piata de tranzactii cu apartamente, cele mai multe dintre ele vor fi scoase la inchiriat, deci va creste sensibil oferta. Acest lucru inseamna, in mod evident, o ieftinire a chiriilor. Ganditi-va la apartamentele cumparate de speculanti, de exemplu. Daca nu reusesc sa le vanda, le vor da in chirie”, a declarat pentru Gandul Adrian Crivii, managing partner al firmei de evaluare Darian. Trebuie subliniat insa ca acesta este si “sezonul” chiriilor, cand miile de studenti care nu au locuri in camin sau care nu vor sa stea acolo incep vanatoarea de apartamente.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.