Investitorii mizeaza pe proiecte integrate, care elimina drumul de acasa la locul de munca sau la cumparaturi

Tot mai multi dezvoltatori mizeaza pe proiecte care includ cladiri de birouri, centre comerciale si in multe cazuri si locuinte. Astfel de proiecte sunt apreciate si de persoanele fizice, dar si de companii. „Astazi, in conditiile in care timpul a devenit cea mai importanta moneda, proiectele integrate sunt solutia pentru a revitaliza spatiile in declin si a reduce nevoia de deplasare a oamenilor. Este ideal si foarte comod sa poti ajunge in cateva minute de la birou acasa, de acasa la cumparaturi sau de la cumparaturi in parcuri sau institutii culturale de recreere“, spune Irina Petrescu, partener in cadrul companiei imobiliare Esop Consulting.

Numarul unor proiecte de acest gen este in crestere in Romania
Dupa ce, in 2006-2007, erau lansate primele doua proiecte integrate cu functiuni mixte, SEMA PARC si Baneasa, perioada 2008-2009 aduce inca doua proiecte de anvergura - Global City si Floreasca City. Aceste proiecte ofera fie un mix office-comercial, fie unul office-comercial-rezidential. A crescut si numarul proiectelor care includ in conceptul rezidential si un centru comercial.

Este mai ales cazul marilor complexuri rezidentiale care se construiesc la marginea Capitalei, precum Cosmopolis sau Bonair, unde proiectele includ si centre comerciale, si birouri. O categorie importanta de clienti, pentru spatiile rezidentiale din proiectele de acest gen, o constituie angajatii companiilor care au sediile in cladirile destinate birourilor. Acestia pot sa decida sa se mute langa locul de munca, pentru a evita aglomeratia din Bucuresti. Pe de alta parte, companiile pot achizitiona sau pot inchiria locuinte pentru angajatii lor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.