Prin aplicarea corecta a principiilor Feng Shui, se considera ca poti realiza o armonie perfecta in cadrul mediului care te inconjoara, si prin extensie, in viata ta. Feng Shui se bazeaza pe conceptul “chi”, sau energia vietii, scopul fiind promovarea fluxului sanatos al acestei energii

Dupa principiile Feng Shui, camera de zi este desemnata drept camera ocaziilor favorabile si a potentialului, legand aceasta incapere de aspecte ale vietii ce includ cariera si relatiile.

Principii Feng Shui pentru Living

Colturile si nisele

In primul rand, colturile si nisele vor impiedica fluxul chi-ului, de aceea acestea necesita o atentie deosebita.

Colturile si spatiile intunecate ar trebui iluminate prin utilizarea combinata a culorilor luminoase, plantelor, oglinzilor si corpurilor de iluminat, frumos decorate. Acestea vor atrage chi-ul, care in caz contar nu ar ajunge in acele spatii.

Culorile pentru camera de zi

Culorile au efecte puternice asupra starii de spirit, aceasta idee nefiind una noua. Diferitele tonuri de galben si alte culori vii, ne ajuta sa fim fericiti. Nuantele reci de albastru si de levantica, ne ofera sentimente de calm si liniste.

Camera de zi ar trebui zugravita in tonuri calde, sa contina accesorii linistitoare si materiale fine.

Mobilierul

Incearca sa nu aglomerezi camera de zi cu prea mult mobilier. Modul de amenajare al acestei camere trebuie sa incurajeze relaxarea, asadar, asigura-te ca mobilierul nu este impins langa pareti, ci este amplasat intr-o formatie mai intima, preferabil circulara sau octogonala, in asa fel incat invitatii tai sa se simta confortabil.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.