Business 3 Iulie 2008 01:26
Si in acest an, cererea de terenuri va continua sa fie mai mare decat oferta, se arata intr-un studiu elaborat de compania imobiliara Colliers. Totusi, criza de pe piata imobiliara internationala va genera ezitari printre investitorii prezenti pe piata locala, care se vor gandi de doua ori inainte de a achizitiona un teren
"In aceste circumstante, ne asteptam la o stabilizare a preturilor in prima jumatate a anului 2008, si apoi la o crestere de 10-20% in cea de-a doua jumatate a anului, dupa ce valul provocat de criza din SUA si Europa de vest va trece", sustin reprezentantii Colliers. In ce priveste piata rezidentiala, se prognozeaza o scumpire in medie de circa 15% pana la finele anului, in Capitala.

Pe de alta parte, referitor la piata spatiilor pentru birouri din Bucuresti, in prima jumatate a lui 2009, stocul total de spatii pentru birouri ar putea ajunge la 1,2 milioane mp, dublu fata de sfarsitul anului 2007. In primele sase luni din 2008, circa 200.000 mp au fost livrati. Totusi, oferta se situaza inca sub nivelurile actuale ale cererii. Potrivit analizei Colliers International, stocul de spatii de birouri pe locuitor in Bucuresti este printre cele mai scazute de pe pietele europene emergente, aratand un potential in crestere pentru piata locala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.