Business 2 Iulie 2008 02:53
Pe langa utilitatea lor, aceste piese de mobilier cantaresc destul de greu in amenajarea cu bun gust a unei camere

Ajungi acasa dupa o zi de munca, esti obosit si nu-ti doresti altceva decat sa stai. Fie te asezi in fata televizorului, fie intr-un colt retras unde citesti o carte sau o revista. Cert este faptul ca ai nevoie de un loc al tau, in care sa stai si sa te simti confortabil. Singura piesa de mobilier, din intreaga casa, care iti poate satisface aceasta dorinta nu este alta decat fotoliul.

Desi factorul decisiv in alegerea sa este aspectul, trebuie sa stii de la inceput ca, mai intai de toate, in fotoliul tau trebuie sa te simti bine. Daca nu iti place cum arata, ii poti confectiona o husa, insa daca nu te simti confortabil stand in el... „Fotoliile sunt extrem de importante pentru valoarea lor functionala, dar si pentru ca pot fi obiecte de design in sine. Spre exemplu, un fotoliu rosu ar putea fi un accent de culoare“, argumenteaza Roze Chira, arhitect al firmei Knox Design.

La moda
Unul dintre modelele in voga din aceasta perioada e fotoliul in forma de sac, umplut cu granule de polistiren. Avantajul acestuia e ca isi modeleaza forma dupa corpul tau. O alternativa nonconformista si mult mai ieftina este realizarea sa din ziare mototolite, imbracate in folie subtire transparenta. Acest gen este potrivit mai ales pentru interioarele hi-tech sau pentru camera adolescentilor.

Referitor la noile tendinte, designerul Ioana Antal afirma: „Noul trend ne duce la combinatii neconventionale de stiluri, adica o canapea moderna alaturi de un fotoliu clasic“. Ea sugereaza si o combinatie intre modele: un fotoliu cu un material floral clasic langa unul abstract, modern. O combinatie considerata de efect, spune specialista, o constituie fotoliile cu imprimeuri personalizate, alese in functie de casa respectiva si facute la comanda. „Fotoliul cu o linie clasica, pe care s-a montat o tapiterie moderna, este foarte cautat“, adauga Ioana Antal.

Ce sa cumperi
Din multitudinea de modele, este destul de dificil de ales un fotoliu. Cert este ca, pe langa aspect, trebuie tinut cont si de cat de confortabil este. Si, spun specialistii, n-ar fi rau daca produsul ales ar fi unul de firma. Si asta nu pentru ca este obligatorie incadrarea in tendinte, ci pentru ca reprezinta o siguranta pentru calitate. „In primul rand, cand vorbim despre produse «de firma» in mobilier ne referim la acele cateva companii care determina tendintele momentului. Cele «no name» copiaza, mai devreme sau mai tarziu, aceste firme. In al doilea rand, este greu sa intalnesti o companie mare care sa foloseasca produse de calitate medie. In principiu, tot ce inseamna «de firma» inseamna, automat, si o calitate inalta“, considera Serban Cismarescu, general manager al Innova.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.