Business 1 Iulie 2008 01:26
Constructorii nu vor mai putea umfla facturile si vor plati penalizari de intarziere in oricare faza a proiectului

Autoritatile publice si beneficiarii de fonduri europene sau publice vor fi obligati, incepand de azi, sa aplice conditiile contractuale internationale FIDIC, a anuntat, ieri, secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Eugen Teodorovici.

„Am introdus in legislatia nationala conditiile contractelor tip FIDIC, iar incepand de maine (n.r. - 1 iulie) vor fi obligatorii pentru toate autoritatile contractuale, precum si in toate proiectele din fonduri europene“, a declarat Teodorovici intr-o conferinta de presa. Noile prevederi se aplica in cazul tuturor contractelor de achizitii, constructii sau proiectare incheiate de autoritatile publice si beneficiarii de fonduri europene sau publice.

Contractul FIDIC impune in primul rand existenta unei garantii de buna executie, care va fi depusa, de exemplu, de constructorul care a reusit sa obtina un contract pentru reparatia unei strazi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.