Cu opt proiecte aflate in dezvoltare pe piata imobiliara din Romania, pentru care sunt planificate investitii de 340 milioane de euro, dezvoltatorul elen Quality Living Developers intentioneaza sa isi consolideze pozitia pe aceasta piata si cauta in continuare terenuri pentru a-si extinde portofoliul

Nick Stathakis, QLD: Romania va ramane centrul operatiunilor noastre „Am intrat pe piata din Romania de suficient timp si cred ca am ajuns sa cunoastem aceasta piata. Am urmarit evolutia sa, am vazut-o crescand, iar lucrurile s-au schimbat enorm in ultimii 10 ani. Piata devine din ce in ce mai matura, preturile terenurilor continua sa creasca, la fel si costurile de constructie. Dezvoltarile rezidentiale de mari dimensiuni au luat avant in ultimii ani, acest lucru fiind rar in 2001-2002. Prezenta marilor jucatori este, de asemenea, un semn ca piata devine tot mai matura”, a declarat Nick Stathakis, CEO al companiei QLD.

In prezent, QLD are in dezvoltare opt proiecte pe piata din Romania, sapte pe segmentul rezidential si unul pe segmentul spatiilor de birouri. Din cele sapte proiecte rezidentiale, sase sunt in Bucuresti si unul este in Constanta, iar cladirea de birouri este in Brasov.

„Pana in prezent, ne-am concentrat pe rezidential, insa acum suntem deschisi la orice oportunitate: birouri, retail, industrial si chiar turistic. Pentru aceste opt proiecte, aflate in diferite stadii de dezvoltare, avem planificate investitii de aproximativ 340 milioane de euro. Pe langa acestea, cautam si alte loturi de teren, deoarece credem in aceasta piata si intentionam sa ramanem in Romania mult timp. Nu construim aici pentru a vinde peste doi-trei ani, ci vrem sa ne consolidam pozitia in Romania. Vom continua sa ne extindem in aceasta regiune, in tari precum Serbia, Bulgaria, Ucraina si chiar in Grecia, tara noastra de origine, insa Romania va ramane centrul operatiunilor noastre”, ne-a spus oficialul QLD.
QLD nu a dezvoltat inca proiecte imobiliare in Grecia, tara-mama a companiei, insa a studiat si alte piete, precum Bulgaria, ajungand in final la concluzia ca Romania este cea mai buna investitie.

„Am cercetat si piata din Bulgaria, am negociat acolo terenuri si cred ca relatia dintre riscul investitiei si recuperarea acesteia este mult mai buna in Romania. Piata romaneasca ofera mult mai multe oportunitati fata de piata din Bulgaria”, a adaugat Nick Stathakis.

Reprezentatul QLD este de parere ca, in ultimii ani, piata imobiliara din Bucuresti a crescut mult, in timp ce piata din provincie a avut o dezvoltare mai greoaie, de aceea extinderea companiei catre piete precum Constanta sau Brasov a fost o miscare fireasca.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.