Business 5 Iunie 2008 00:56
Volumul principalelor tranzactii imobiliare realizate in primele cinci luni ale anului in Romania a fost de circa 570 milioane euro, conform unei analize de piata a companiei imobiliare Atisreal

"In T1-T2 din 2008 piata investitiilor a inregistrat un volum total al tranzactiilor de circa 570 milioane de euro. Cea mai importanta tranzactie din acest an pe piata din Romania a fost cea realizata de catre departamentul din cadrul diviziei Deutsche Bank Asset Managem, RREEF Real Estate. Acestia au achizitionat trei proiecte imobiliare (care au ca obiectiv construirea a doua cladiri de birouri si a doua cladiri rezidentiale situate in zona de nord a Bucurestiului) intr-o tranzactie in valoare de 340 milioane euro", sustin reprezentantii companiei imobiliare, citati de Wall-Street.

Potrivit Atisreal, in prima parte a anului, in Bucuresti au fost realizate numai tranzactii pe sectorul cladirilor de birouri si rezidentiale, in timp ce spatii de retail s-au tranzactionat doar in alte orase. In plus, in primul si al doilea trimestru din 2008, investitorii straini au fost principalii pioni pe piata locala a tranzactiilor, iar datele publicate de companie arata ca RREEF si fondul de investitii francez Natixis au acaparat 78% din totalul investitiilor din prima parte a anului in Romania.

"Instabilitatea de pe pietele internationale a facut ca accesul la sursele de finantare sa fie tot mai competitiv pentru investitori. In prima parte din 2008, fondurile de investitii au cautat tot mai mult proprietati cu yelduri (randamente, n.r.) ridicate", se mai spune in analiza Atisreal.

In privinta randamentelor investitiilor, in trimestrul trei si patru din 2007 acestea au inregistrat scaderi pana la 6,3 – 6,5%. In primele luni din 2008, tranzactiile realizate au indicat faptul ca yeldul pe segmentul de birouri a atins nivelul record inregistrat in primele doua trimestre din 2007 (6,6-6,8%), iar in cazul cladirilor de clasa B s-a incadrat intre 7,2%-7,5%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.