Business 4 Iunie 2008 02:09
Pe terenurile fostelor intreprinderi din Epoca de Aur s-au anuntat 15 dezvoltari rezidentiale.

Investitorii au platit zeci de milioane de euro pentru a achizitiona terenurile fostelor intreprinderi comuniste. Conform unui studiu realizat de CB Richard Ellis-Eurisko, pentru terenul Laromet din Bucurestii Noi s-au platit 77,5 milioane de euro, pentru locul pe care a functionat Tricodava investitorii au platit 42 de milioane, iar pentru fosta Electroaparataj s-au achitat 60 de milioane de euro. Multi investitori si-au anuntat deja intentiile.

„In ultimii doi ani au fost anuntate aproximativ 15 dezvoltari imobiliare noi pe foste amplasamente industriale, ce vor ocupa peste 120 ha de teren“, se arata in raportul recent lansat de CB Richard Ellis-Eurisko.

Grupul imobiliar israelian Africa Israel Investment a anuntat ca a inceput lucrarile de constructie la cel de-al treilea proiect din Romania, localizat pe fostul amplasament al fabricii Laromet Bucuresti. Acesta va cuprinde un mall, locuinte si birouri, iar investitia se va ridica la 700 de milioane de euro.

Cladirea de birouri va fi construita deasupra centrului comercial. Proiectul va cuprinde si complexul rezidential AFI Golden City, construit in apropierea centrului comercial, totalizand 5.300 de unitati locative si zone de recreere. O alta companie israeliana, Bluerose Ro Corporation, detinuta in proportie de 50% de Rosebud Medical, intentioneaza sa construiasca un proiect rezidential mixt pe terenul achizitionat in zona Clabucet de la Compania Industriala Grivita.

Multumita relocarii unor intreprinderi, oferta de locuinte din zona Drumul Taberei va creste cu peste 3.500 de apartamente. Grupul spaniol Gran Via urmeaza sa construiasca 3.500 de apartamente in cartierul bucurestean Drumul Taberei, pe terenul a doua foste fabrici, Tricodava si Frigocom. In locul Frigocom se vor ridica 1.400 de apartamente, in vreme ce in locul fabricii Tricodava vor fi alte 2.100 de locuinte.

Investitia va fi de peste 300 de milioane de euro. Si in Colentina, in locul fostei Helitube, se va derula o investitie imobiliara. De aceasta data nu va fi vorba despre un ansamblu rezidential, ci despre un proiect care prevede doua cladiri de birouri si un parc de retail.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.