Business 3 Iunie 2008 00:20
Cele mai bune oferte de credite ipotecare, in ceea ce priveste costul total pentru client, sunt ale bancilor Alpha Bank si BancPost.

Clasamentul intocmit de compania de intermediere credite cu ipoteca, Credit Zone, a comparat ofertele a 16 dintre principalele banci din Romania, si anume: Alpha Bank, ATE Bank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Bancpost, BCR, BRD, Credit Europe Bank, Domenia Credit, Egnatia Bank, Leumi Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, Unicredit Tiriac Bank si Volksbank.

Ofertele celor doi lideri de clasament
In cadrul unei oferte promotionale, care se va defasura pana pe 15 iulie, creditul ipotecar in euro de la Alpha Bank are o dobanda fixa de 4,9 la suta ”n primul an, de 6,9 la suta in al doilea an, iar din al treilea an o dobanda cu 3,8 puncte procentuale peste dobanda EURIBOR la 6 luni. Comisionul de acordare este de doi la suta (minim 120 euro), iar comisionul de rambursare anticipata este de 4 la suta. Creditul ipotecar in euro de la Bancpost are o dobanda fixa de 4,9 la suta in primul an, iar din al doilea an o dobanda cu 3,9 puncte procentuale peste dobanda EURIBOR la 6 luni. Comisionul de acordare este 2 la suta, iar comisionul de rambursare anticipata este de 3,5 la suta.

Alte oferte tentante
In clasamentul celor de la Credit Zone urmeaza creditul ipotecar in euro de la ABN Amro Bank, care are o dobanda de 4,5 la suta, fixa pentru primele 3 luni contractuale si variabila pentru perioada urmatoare. Comisionul de acordare este 2,5 la suta din valoarea creditului la care se adauga 120 de euro, iar comisionul de rambursare anticipata este de 4 la suta in primul an, 3 la suta in primii 2 - 5 ani, si 2 la suta incepand cu anul 6. Dobanda pentru creditul ipotecar de la Credit Europe Bank (loc 4) este de 7,25 la suta, fixa in primul an, ulterior devenind variabila.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.