Business 31 Mai 2008 00:11
Suprafata spatiilor de birouri din Bucuresti va totaliza, in urmatorii patru ani, 1,7 milioane mp, iar 800.000 dintre acestia vor fi concentrati in nordul Capitalei, a declarat directorul diviziei Piete de Capital al Cushman si Wakefield, Costel Florea.

"In momentul de fata, spatiile de birouri din Bucuresti sunt sub 50% din suprafetele detinute de capitalele tarilor central si est-europene. Capitala Romaniei detine 900.000 mp in timp ce Varsovia are 2,2 milioane mp, iar Praga 1,8 milioane. In urmatorii patru ani, datorita cererii si cresterii economice, spatiile de birouri din Capitala vor ajunge la 1,7 milioane mp", a spus Costel Florea.

In privinta chiriilor, Bucurestiul se poate compara cu Budapesta sau Praga, insa din cauza lipsei de spatii acestea ar putea creste peste nivelul de 22 euro pe mp.

"In prezent, chiria pentru un spatiu de birou este de 22 euro pe mp, iar in unele zone din Bucuresti aceasta atinge si 25 de euro pe mp. Nivelul redus al spatiilor pune presiune pe valoarea chiriilor care ar putea depasi acest pret. O temperare a chiriilor va incepe abia in 2010", a mai spus directorul diviziei Piete de Capital al Cushman si Wakefield.

Acesta a dat ca exemplu nivelul chiriilor din Varsovia si Kiev unde acestea ajung la 30 respectiv 45 euro pe mp. "Jumatate din spatiile care vor fi livrate in 2008 au fost pre-inchiriate din 2007", a spus directorul de investitii al Atisreal Romania, Viorel Lacatusu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.