Business 29 Mai 2008 00:20
Grupurile hoteliere Marriott, Best Western, Ramada Plaza si Starwood isi vor deschide hoteluri si in alte orase in afara Bucurestiului, au anuntat reprezentantii operatorilor. "Vom deschide noi unitati in Bucuresti, Oradea, Brasov, Sibiu, Cluj si Timisoara si dorim ca prin deschiderea acestor hoteluri sa ajungem la un numar de 49.000 de camere la nivel mondial. Momentan, sintem in discutii cu diferiti investitori, nu am semnat deocamdata vreun contract de management", a declarat directorul general al JW Marriott, Kurt Strohmayer.
STARWOOD. Grupul american Starwood va avea un hotel pe Calea Victoriei, sub brandul Le Meridien. Hotelul va fi construit in parteneriat de catre Posta Romana si compania Comnord. Unitatea va avea circa 300 de camere si va fi inaugurata in maxim trei ani. Compania americana Starwood Hotel and Resort Worldwide are in portofoliu, pe linga lantul Le Meridien, si brandul Sheraton. "Sintem interesati in deschiderea de noi hoteluri in orice oras in care exista o piata care cere acest lucru si care este capabila sa sustina astfel de investitii., precum Cluj, Constanta, Timisoara si Bucuresti, pentru care avem contracte in negocieri. Romania este, pentru noi, o piata cu un potential mare de dezvoltare si speram ca in urmatorii 2-3 ani sa devenim jucatori importanti in Romania, Bulgaria, Serbia si partea de est a Iugoslaviei", a afirmat Vincent Levy, director de Achizitii si Dezvoltare al Starwood.

RAMADA. Compania are doua unitati afiliate in Bucuresti, sub marcile Intercontinental si Crowne Plaza, insa vrea sa aduca in Capitala branduri noi, precum Holiday Inn. La rindul sau, Ramada detine, in Romania, patru hoteluri, dintre care trei in Bucuresti, respectiv Ramada Majestic, care apartine grupului turc Ener, Ramada Nord, detinut de Virgil Calina, proprietarul firmei Da Silva, si Ramada Plaza, controlat de Gabriel Popoviciu, si o unitate in Sibiu, aflata in proprietatea omului de afaceri Ilie Carabulea. "Anul viitor, Ramada Plaza vizeaza deschiderea a sase noi unitati in Romania, prin care estimeaza atingerea unui numar de 1.500 de camere", a spus Tinu Sebesanu, presedintele firmei Trend Hospitality, reprezentant Wyndham in Romania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.