Business 29 Mai 2008 14:38
20 de persoane au primit mandat de arestare din partea Tribunalului Bucuresti sau au fost retinute, dupa ce politia a descoperit ca fac parte dintr-o retea specializata in inselaciuni imobiliare, in care mai erau implicati si functionari publici din cadrul administratiei locale Sector 1.
Potrivit primelor cercetari, membrii retelei au reusit sa obtina aproximativ 500.000 de euro prin comiterea unor inselaciuni imobiliare, in cadrul carora erau folosite documente oficiale si falsificate sub semnatura privata, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei, remis, miercuri, agentiei NewsIn.

Ancheta a scos la iveala ca in aceasta retea au fost implicati si mai multi functionari publici din cadrul administratiei publice locale, in prezent facandu-se cercetari pentru clarificarea unui numar de aproximativ 130 de imobile din Capitala si din zonele limitrofe.

Politisti din cadrul Serviciilor de Investigatii Criminale de la nivelul Sectorului 1 Politie si Directia Generata de Politie a Municipiului Bucuresti, sub directa indrumare si coordonare a unui procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu sprijinul S.P.I.R. si D.G.I.P.I., au efectuat, marti, 11 perchezitii domiciliare, fiind retinute 16 persoane.

Impotriva a 14 persoane, Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva pe 29 de zile, iar pentru doua persoane Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a emis ordonanta de a nu parasi localitatea, una dintre acestea fiind persoana ce falsifica documente folosite ulterior pentru tranzacti imobiliare.

In continuarea cercetarilor, politistii au mai efectuat sapte perchezitii imobiliare, in urma carora au fost identificate 10 persoane. Sase dintre acestea au fost retinute pentru comiterea mai multor infractiuni de inselaciune, fals, uz de fals, precum si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, dupa cum urmeaza: Cristian P., in varsta de 40 de ani, din Bucuresti, Ion G., de 34 de ani, din Bucuresti, Gheorghe H., in varsta de 32 de ani, din judetul Maramures, Mariana J., de 37 de ani, din Bucuresti, Georgel L., in varsta de 39 de ani din judetul Giurgiu si Victor M., in varsta de 45 de ani din judetul Giurgiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.