Business 26 Mai 2008 23:00
Mai multi investitori mari s-au saturat sa astepte dezvoltarea infrastructurii, in special in Pipera, si se muta incet-incet in provincie

Mult laudata piata imobiliara rezidentiala din Bucuresti incepe sa scartaie. Preturile foarte mari, lipsa infrastructurii de baza, birocratia si scumpirea creditelor in intreaga lume au inceput sa dea dureri de cap si dezvoltatorilor, nu numai celor care vor sa isi cumpere o casa.

Dezvoltatorul imobiliar Concert Masters, detinut de celebrul cantaret la nai Damian Draghici, a vrut sa construiasca 29 de vile in Berceni cu circa 5,7 milioane de euro, pretul de vanzare anuntat initial pornind de la circa 200.000 de euro, fara TVA, pentru o vila de 140 de metri patrati construiti si o bucata de teren de aproape 400 de mp pe langa casa. Anuntat din toamna anului trecut, proiectul urma sa fie finalizat pana la sfarsitul lui 2008. Concert Masters a gasit insa, dupa patru luni de campanie de promovare, numai 19 persoane care au depus o cerere de cumparare, astfel ca a fost nevoit sa anunte ca renunta la idee, urmand sa vanda terenul de doua hectare pe care il detine in zona. “Dintre proiectele imobiliare anuntate, doar 35% vor fi puse in opera. Trebuie sa ne asteptam si pe viitor la din ce in ce mai multe anunturi de genul acesta”, a declarat pentru ProTV Radu Zilisteanu, presedinte Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare (ARAI).

Daca in acest caz se poate vorbi despre dezinteresul clientilor fata de zona Berceni, de pretul considerat prea mare, sau despre faptul ca dezvoltatorul nu a stiut cum sa-si vanda marfa, in alte cazuri problemele sunt birocratia, finantarea sau lipsa infrastructurii.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.