Business 24 Mai 2008 01:03
Analistii din retail avertizeaza ca aproximativ jumatate din proiectele tip mall anuntate ar putea sa nu se concretizeze, iar pericolul supraaglomerarii pietei in orasele mici este mare.
Companiile de consultanta in domeniul retailerului, precum si dezvoltatorii de proiecte atrag atentia asupra pericolului supraaglomerarii oraselor mici cu centre comerciale gen mall, situatie in care acestea ar trebui fie sa inchida, fie sa isi reorganizeze activitatea.

„In tara sunt anuntate in jur de 100 de proiecte (de mall-uri - n.red.), dar nu le vad pe toate finalizate. In jur de 50% nu se vor mai construi avand in vedere cresterile preturilor la materialele de constructie cu peste 20%, majorarea costurilor cu combustibilii si criza creditelor care incepe sa aiba impact si pe piata romaneasca. In orase cu 100.000 de locuitori nu exista loc pentru 4-5 mall-uri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.