Business 24 Mai 2008 10:47
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat saptamana trecuta un Plan Urbanistic Zonal care permite ridicarea pe Calea Floreasca a unei constructii cu 29 de etaje, care se anunta a fi cea mai inalta cladire de locuinte din tara.

Potrivit proiectului de hotarare, aprobat in unanimitate de consilierii municipali prezenti la sedinta din 15 mai, pe terenul de 7.159 de metri patrati din Calea Floreasca numarul 167B ar urma sa fie construit un imobil de 29 de etaje (3S+P+29E), adica cu o inaltime maxima de 100,6 de metri, cu functiunea de locuinte si alte functiuni complementare locuirii.

Cladirea din Floreasca 167B va masura aproximativ 100 de metri, depasind astfel cele mai inalte blocuri turn de 24 etaje care se construiesc pe Splaiul Unirii, in apropiere de Calea Vacaresti. Cea mai inalta cladire in folosinta din Bucuresti este, in prezent, Casa Presei Libere, care masoara 104 metri, urmata de BRD Tower - 87 metri, Bucharest Financial Tower - 83 metri si Hotel Intercontinetal - 77 de metri inaltime.

Insa in 2010 toatea acestea vor fi intrecute de o cladire de birouri care va fi construita tot in Floreasca si care va avea 131 metri inaltime - Sky Tower. Sky Tower face parte din Floreasca City, un proiect de 250 milioane de euro, dezvoltat de Raiffesen evolution, ce va cuprinde un mall si doua cladiri de birouri, una dintre acestea urmand sa fie dotata cu heliport.


Burj Dubai:Cea mai inalta constructie din lume
Cel mai inalt zgarie-nori din lume, botezat, sugestiv, Burj Dubai, se construieste in Dubai si va avea peste 700 de metri in inaltime. Burj Dubai a devenit deja cea mai inalta cladire din lume, atingand, in data de 12 mai, inaltimea record de 636 de metri (160 de etaje finalizate).


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.