Business 23 Mai 2008 02:01
Din cele 140 de proiecte de retail aflate in curs de dezvoltare, doar 70 au sanse reale sa fie finalizate

Dinamica de pe piata de retail promitea o concurenta acerba intre dezvoltatori. Deocamdata, batalia ramane doar pe planseta de proiectare.

In total in principalele orase sunt in curs de dezvoltare 140 de proiecte de retail care au ca termen de finalizare anul 2010. Specialistii avertizeaza ca nu toate proiectele se vor concretiza. „Doar jumatate din centrele comerciale vor ajunge sa fie finalizate si operabile", a declarat Tal Roma, business development manager AFI Europe Romania.

Motivele tin atat de posibilitatile financiare ale dezvoltatorilor, cat si de aglomerarea excesiva a anumitor zone, precum Constanta, Cluj-Napoca, Ploiesti sau Arad. In aceste orase, suprafata spatiilor comerciale la o mie de locuitori ar putea chiar depasi media europeana.

„In Capitala, stocul si suprafata la mia de locuitori vor creste de cinci ori, astfel ca se va ajunge la 528 de metri patrati la o mie de locuitori", a aratat Antonela Marchievici, Real Estate director UniCredit Tiriac Bank. In situatia in care mallul nu va depasi faza de proiect, terenurile deja securizate vor fi revandute sau folosite pentru alte tipuri de dezvoltari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.