Business 20 Mai 2008 00:14
Cresterea spectaculoasa inregistrata de piata constructiilor a adus o dezvoltare fara precedent a industriei materialelor de constructii. Anul acesta, producatorii estimeaza venituri de 5 miliarde de euro.
Romania se afla pe locul al doilea in UE in functie de ritmul de crestere a productiei in sectorul constructiilor in primul trimestru, cu o crestere de 32,2%, potrivit datelor Eurostat. Cresterea nu se va opri insa aici. Potrivit estimarilor Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii, piata materialelor de constructii va atinge in acest an 5 miliarde de euro. Producatorii spun ca piata totala a crescut in acest an cu 15 procente, dar estimeaza ca in lunile de vara si de toamna cresterile vor fi cu mult mai mari.

“Anul trecut, piata materialelor de constructii a atins 3,5 miliarde de euro, insa noi apreciem ca in acest an va ajunge la 5 miliarde de euro”, a declarat Cla­u­diu Georgescu, presedintele Aso­ci­a­tiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania. El precizeaza ca termopanele si cimentul reprezinta mai mult de jumatate din valoarea totala a pietei. Si datele de la Institutul National de Statistica arata ca volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 32,2% in primul tri­mestru din anul 2008 fata de pe­rioada similara a anului trecut, cresterea fiind inregistrata pentru toate tipurile de constructii, respectiv cladiri nerezidentiale, re­zi­den­tiale si constructii ingineresti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.