Business 19 Mai 2008 02:06
Imobilele de lux din Bucuresti, situate in general in centrul si nordul Capitalei, au inregistrat cresteri spectaculoase de preturi in ultimii ani, de peste 500- 600%, daca luam ca an de referinta 2003, de exemplu, sustin reprezentantii companiei imobiliare Perfect Casa.

Preturile imobilelor de lux din Bucuresti au crescut cu peste 500% in ultimii cinci ani Potrivit analistilor imobiliari, tot mai multe persoane care cumpara proprietatii de lux, de peste 750.000 euro, le achita partial prin credite bancare.

"In urma cu cativa ani, aproape toate imobilele si terenurile high- end intermediate de compania noastra erau achizitionate de cumparatori din fonduri proprii. In ultimul an insa, in general doar 40- 60% din valoarea acestora este achitata din fonduri proprii, restul fiind acoperit prin credite bancare, ceea ce demonstreaza o data in plus faptul ca piata romaneasca preia din ce in ce mai multe caracteristici ale pietelor occidentale", a aratat presedintele companiei imobiliare Perfect Casa, Jeni Dragomir.

Aceasta nu crede ca marile cresteri de preturi reprezinta motivul principal pentru care cei care achizitioneaza imobile de lux recurg din ce in ce mai mult la credite.

"Cred ca din ce in ce mai multi oameni de afaceri romani au inteles ca suma pe care ar fi depus-o ca sa achite o proprietate poate fi investita astfel incat sa aduca profituri care depasesc dobanda platita bancii pentru un credit echivalent. In plus, in ultima perioada am constatat o crestere semnificativa a numarului de manageri romani- in general din companii multinationale, carora pachetele salariale pe care le primesc le faciliteaza accesul la proprietati din clasa lux, achizitionate prin credite", a completat presedintele Perfect Casa.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.