Business 19 Mai 2008 00:22
Romanii au depasit complexele cauzate de lipsurile din apartamentele Epocii de Aur si au inceput sa cumpere locuinte la parter si la ultimul etaj

Daca in blocurile noi preturile pentru apartamentele situate la ultimul etaj sunt mai mari decat ale celor situate la etajele intermediare, in cazul blocurilor vechi, locuintele de acest fel sunt cu cel putin 10% mai ieftine. Reticenta de a cumpara la parter sau la ultimul etaj vine din problemele intalnite la blocurile comuniste, precum terasa neizolata, refularea canalizarii, galagia sau lipsa de lumina. Acestea au facut ca locuintele pozitionate astfel sa aiba un pret scazut, fiind cautate in general doar de cei care nu sunt dispusi sa investeasca o suma importanta in achizitia unei case. Comparativ cu etajele intermediare, ultimele niveluri ale blocurilor vechi se vand chiar si cu 20% mai ieftin.

Un apartament cu trei camere la ultimul nivel ajunge sa aiba un pret similar cu unul cu doua camere de la un etaj inferior in aceeasi zona.

In cazul imobilelor noi, locuintele situate la parter si la ultimul etaj nu doar ca sunt mai scumpe, dar sunt preferate pentru facilitatile pe care le ofera. In contextul in care piata se confrunta cu tendinta cumparatorilor de a refuza din start apartamentele de la parter si de la ultimul etaj, dezvoltatorii au plusat la oferta. Astfel, aceste locuinte sunt de obicei mai spatioase, au terase generoase sau sunt pretabile in scop comercial. „In cazul in care nu se pot face astfel de terase sau daca spatiile nu au aceeasi luminozitate ca la celelalte etaje, dezvoltatorii vand parterul ca birou sau ca spatiu comercial“, afirma Irina Petrescu, partener in cadrul companiei imobiliare Esop.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.