Business 17 Mai 2008 00:38
Piesele de mobilier, fie ca sunt facute pe comanda, fie ca sunt cumparate de gata, pot transforma o simpla locuinta in casa visurilor dumneavoastra.

Pentru a va ajuta sa decideti care se potriveste cel mai bine cu dorintele dumneavoastra: mobila de serie (cumparata de gata) sau mobila la comanda, publicatia noastra va prezinta avantajele si dezavantajele fiecarei categorii.

Avantajele si dezavantajele mobilei de serie
Avantajul mobilei de gata este dat de faptul ca este produsa de firme mari care isi permit sa-si doteze fabricile cu utilaje performante, de ultima ora, si sa angajeze personal cu o pregatire foarte buna, ceea ce, teoretic, duce la o calitate net superioara a produselor. Referitor la dezavantajele mobilei de serie, unul dintre acestea il reprezinta faptul ca, asa cum spune si numele, este “de serie”, adica piesele care va impodobesc locuinta nu sunt unicat, putand fi gasite si in casele altor persoane, lucru care pentru unii dintre noi este foarte neplacut. Un alt minus al acestui tip de mobilier este ca, nefiind produs suta la suta pentru spatiul pe care urmeaza sa il ocupe/amenajeze, nu se va “mula” perfect pe acest spatiu. Tot la dezavantaje intra si faptul ca pretul pieselor de mobilier cumparate de gata, este, in majoritatea cazurilor, mai mare decat al celor realizate la comanda.

Avantajele si dezavantajele mobilei la comanda
Mobilierul la comanda, avand exact dimensiunile dorite, se potriveste de obicei mult mai bine cu spatiul in care urmeaza sa fie asezat si cu atmosfera de acolo. Un alt avantaj al acestui tip de mobilier este acela ca poate fi realizat in orice culoare si din orice tip de material, ofera posibilitatea alegerii fiecarui tip de finisaj si permite executarea unor piese de mobilier cu forme si modele speciale. Tot la avantaje intra si pretul, care, de obicei, este mai scazut decat la mobila de serie, insa trebuie sa aveti grija la acest aspect deoarece, de cele mai multe ori, pretul scade odata cu calitatea executiei. Dezavantajul mobilierului la comanda este dat de faptul ca exista riscul ca acesta sa fie executat de neprofesionisti.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.