Business 16 Mai 2008 02:10
A doua editie Condominium, Targ International de Apartamente, a atras peste 10.000 de vizitatori, inregistrand in timpul expozitiei rezervari ferme in valoare de 5 milioane de euro. Este vorba despre 5 apartamente ]n proiecte noi dezvoltate in Cluj-Napoca, in valoare totala de 1.000.000 euro, dar si despre 12 locuinte in strainatate.

Cele 38 de companii expozante au stabilit timp de patru zile, in cadrul targului, peste 5.000 de contacte cu potentiali cumparatori si au programat in perioada imediat urmatoare peste 1.000 de vizionari ale locuintelor din ansamblurile rezidentiale cu care au participat la expozitie.

Romanii investesc si in imobile din afara
Cele mai cautate tipuri de apartamente, la aceasta editie, au fost cele de 2 si 3 camere, scopul achizitiei fiind in proportie de 50% pentru locuit, in timp ce restul interesului clientilor s-a indreptat catre investitii imobiliare. Apartamentele expuse la Cluj-Napoca in cadrul targului se afla amplasate in toate cartierele orasului si in localitatile limitrofe, la acestea adaugandu-se ofertele externe de locuinte in Spania, Brazilia si Germania.

De un mare succes s-au bucurat apartamentele situate in Spania, pe Costa del Sol, in timpul targului fiind contractate 12 astfel de imobile, ce insumeaza o valoare totala de 4 milioane de euro.

Criteriile de achizitie pentru potentialii clienti prezenti la targ au fost, in ordine, pret, zona, suprafata. S-a observat un profil bine conturat al vizitatorilor, acestia fiind mai informati, mai pretentiosi (suprafete, spatii verzi) si mai atenti la detalii (finisaje, materiale de constructie folosite).

Majoritatea solicitarilor de apartamente au vizat achizitia prin credit bancar, in proportie de 70%, nivelul sumelor pentru credit avute in vedere de vizitatori situandu-se intre 30.000 si 60.000 euro.

A doua editie regionala a Targului Condominium s-a desfasurat in perioada 8-11 mai, pentru prima oara in Romania intr-un mall, Polus Center din Cluj-Napoca, Mall-ul, partenerul oficial al Targul International de Apartamente, este cel mai mare mall din Cluj-Napoca. Al doilea ca marime din Romania, modernul centru comercial primeste zilnic peste 20.000 de vizitatori.

Promaga International, de asemenea partener oficial, este singura companie de pe piata care ofera romanilor case de vacanta in Costa del Sol, Spania.

Plus Media si ProActive Business Communication sunt doua companii specializate in relatii publice si organizare de evenimente, targuri si expozitii, care activeaza pe piata romaneasca de peste 6 ani.
Sub coordonarea acelorasi organizatori se afla in pregatire Targul International de Apartamente Condominium si Salonul Condominium-Deco, care se vor desfasura in perioada 25 - 28 septembrie 2008, la Palatul Parlamentului din Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.