Business 16 Mai 2008 17:12
Intr-un top al statelor care ofera cele mai mari profituri pe piata rezidentiala, tara noastra este intrecuta de Estonia, Panama, Egipt si Malaezia. Prima pozitie este ocupata de Brazilia, locul unde investitiile pe domeniul imobiliar se dovedesc cele mai rentabile.

Romania ocupa locul zece pe harta mondiala a profitului imobiliar, intr-un clasament realizat de Propertyshowrooms.com, in colaborare cu Price Waterhouse Coopers, Knight Frank si revista Forbes.

Tara noastra este intrecuta de Estonia, Panama, Egipt si Malaezia. Specialistii spun ca aceste piete in dezvoltare, pe care le numesc piete ale cumparatorilor, au luat cu asalt industria imobiliara la nivel mondial. Ei sustin ca este un moment foarte bun atat pentru investitori, cat si pentru cumparatorii individuali.

Pe locul cinci in top se afla Maroc-ul, datorita cresterii puternice a PIB-ului si a nivelului de trai mai ridicat in comparatie cu state europene cum ar fi Romania si Estonia.

Pe locul patru la randamentele imobiliare se afla Turcia: negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeana au ridicat preturile de pe piata rezidentiala. O intrare surpriza in clasament este cea a Canadei, care atrage investitorii prin stabilitatea sa politica si economica.

Statele Unite ocupa locul al doilea in lume la investitiile de real estate, pe fondul slabiciunii dolarului. Statul Florida ramane in continuare favorit printre cumparatorii straini.

Brazilia este tara care se afla pe primul loc in clasamentul celor mai rentabile tari pentru investitiile de real estate. In cea mai mare tara din America Latina, piata imobiliara s-a stabilizat. Calitatile care au propulsat Brazilia pe locul intai sunt legaturile de transport foarte bune, precum si numarul mare de proprietati disponibile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.