Business 12 Mai 2008 00:30
“In ultimul timp, pe piata imobiliara s-au putut observa schimbari majore” declara Stefan Nita, director general al companiei WHS Imobiliare.

“Daca in anii trecuti se cautau mai mult resedinte rezidentiale, persoanele fizice s-au reorientat catre achizitia de terenuri si constructia in regie proprie”, a adaugat acesta.

Acest fapt se datoreaza cresterii preturilor la terenurile care permit constructii, cat si la cresterea inregistrata pe piata materialelor de constructii. Astfel cartierele rezidentiale vor incepe sa piarda teren in fata constructiilor in regie proprie.

“Se cauta terenuri cu suprafete intre 500 si 1.200 de metri patrati, cu toate utilitatile si preferabil cu toate autorizatiile obtinute", declara Nita.

“Cine cumpara un teren in acest moment vrea in cel mai scurt timp posibil sa termine si constructia”, mai spune directorul WHS Imobiliare.

Piata terenurilor a inregistrat o oarecare stagnare in prima parte a anului, aceasta stagnare datorandu-se si crizei financiare de pe pietele internationale. Dar in acest moment incepe deblocarea pietei, de aceea compania WHS Imobiliare se asteapta iarasi cresteri de preturi de pana la 20%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.