Business 12 Mai 2008 22:59
Chiria pentru apartamentele de la mare a crescut cu 20%, in timp ce piata din zona montana stagneaza. Numarul de apartamente construite la mare creste an de an

Piata chiriilor de la malul marii creste de la an la an, in principal datorita celor care vin sa desfasoare activitati comerciale sau sunt detasati cu munca in Constanta, in timp ce la munte piata ramane constanta de cativa ani. „Fata de 2007, chiriile apartamentelor din Constanta, in functie de zona, de suprafata si de dotari, s-au scumpit cu 10-20%“, ne-a spus Ioan Ududec, directorul agentiei imobiliare Elion.

Daca anul trecut, in cartierele marginase ale Constantei se mai putea gasi o garsoniera de inchiriat cu circa 100 de euro, anul acesta, cea mai ieftina garsoniera nu se inchiriaza cu mai putin de 120 de euro pe luna.

„Garsonierele din cartierele marginase se inchiriaza cu sume cuprinse intre 120 si 150 de euro pe luna“, a precizat Ioan Ududec. Apartamentele cu trei si patru camere din cartierele nu prea bine cotate, precum Kilometrul 4-5 si Poarta 6, ajung sa fie inchiriate cu 250-300 de euro.

Valoarea chiriei este mai mare la apartamentele din centrul Constantei, intrucat si preturile de inchiriere sunt mai mari. O garsoniera intr-un cartier din centru poate fi inchiriata cu pretul unui apartament cu trei camere dintr-un cartier de la marginea orasului.

„In cartiere precum Tomis, Tomis 2, ICIL, pretul de inchiriere a garsonierelor incepe de la 150-250 de euro, in timp ce apartamentele de trei-patru camere ajung sa se inchirieze pentru 500-600 de euro pe luna“, a amintit directorul agentiei imobiliare Elion. Principala categorie a clientilor care inchiriaza apartamente in Constanta este constituita din oameni de afaceri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.