Business 9 Mai 2008 23:54
Atrium Centers a inceput lucrarile de constructie a shopping mall-ului Atrium Center Cluj, pentru care a estimat investitii de 87 milioane de euro, data finalizarii find al al doilea semestru din 2009.
Atrium Center Cluj va fi ridicat pe terenul vechii fabrici Tricotaje Somesul si va avea o suprafata totala construita de 96.000 metri patrati. Lucrarilor de excavare au inceput pe 5 mai, iar antreprenorul nominalizat pentru executia acestor lucrari este compania Apolodor Comimpex SRL.

Astazi, Atrium Centers va avea rezultatele oficiale ale licitatiei pentru desemnarea Antreprenorului General al proiectului Atrium Center Cluj, organizata si gestionata de compania E.C. Harris, consultantul de management al proiectelor Atrium Centers.

„Pana in prezent, rata de ocupare pentru proiectul nostru de la Cluj este de 42 % in ceea ce priveste parteneriatele, acestea reprezinta 70% din suprafata inchiriabila. Mai mult, Atrium Centers va introduce retaileri internationali importanti care nu sunt prezenti pe piata locala", a declarat Adina Calinescu (foto), Country Manager al Atrium Centers Romania.

Potrivit managerului Atrium Centers, agent exclusiv de leasing pentru proiectul din Cluj este compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Activ Consulting. Cea mai importanta ancora a Atrium Center Cluj va fi supermarketul Billa. Printre viitori chiriasi se numara si Centrofarm, Sephora, Mother Care, Levi’s, Kenvelo, Marks & Spencer, Other, Sprigfield, Reserved, Cropptown si Altex. De asemenea, Atrium Centers a incheiat un parteneriat cu Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrala si de Est, pentru inchirierea a 10 sali de cinema.

Cel mai important concurent pe care Atrium Center Cluj il va avea este Iulius Mall, un centru comercial inaugurat de Iulius Group in toamna anului trecut, cu o suprafata de 155.000 de metri patrati, ce a necesitat o investitie de 70 de milioane de euro. Iulius Mall are ca ancora principala supermarketul Auchan.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.