Business 8 Mai 2008 00:40
Din anul 2002 si pana in prezent, preturile pe piata romaneasca de real estate au crescut spectaculos, iar in ultimii 5 ani, valoarea de piata a apartamentelor, vilelor si terenurilor a crescut cu procente de peste 500- 600%, sunt de parere reprezentantii companiei imobiliara Perfect Casa.

“Piata imobiliara din Romania constituie inca o piata emergenta, dar ar fi naiv sa ne asteptam in continuare la cresteri de preturi la fel de spectaculoase ca in anii precedenti”, a afirmat Jeni Dragomir (foto), Presedintele Perfect Casa.

Dragomir a adaugat ca, la fel ca orice alta piata bursiera sau de real estate din lume, si piata romaneasca de real estate trebuie sa aiba atat cresteri, cat si stagnari sau chiar descresteri ciclice.

„Important este ca intotdeauna proprietatile imobiliare reprezinta investitii profitabile pe termen lung, chiar si in termeni reali ajustati cu inflatia”, a subliniat Presedintele Perfect Casa.

Vilele vechi boieresti, din zone precum Domenii sau Piata Romana, puteau fi achizitionate in anul 2000 cu circa 150.000 euro, in 2003 cu aproximativ 350.000 euro, in prezent fiind scoase la vanzare cu 1.500.000 euro.

Un metru patrat de teren in Pipera care se achizitiona cu 20 euro in anul 2000, in prezent costa circa 700 Euro/ mp.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.