Business 8 Mai 2008 11:19
La inceputul anului va prezentam planurile magnatului indian Mukesh Ambani de a construi in centrul Mumbai-ului, pentru familia sa, ceea ce se anunta a fi cea mai mare si mai scumpa locuinta din lume. Si pentru ca lucrarile se apropie de final, au aparut deja o serie de imagini din interiorul resedintei-mamut.
Resedinta in care va locui (de anul viitor) miliardarul indian alaturi de familia sa va fi de fapt un zgarie-nori de 27 de etaje, 167 de metri inaltime si 37.000 de metri patrati suprafata desfasurata. Desi in urma cu doar cateva luni specialistii estimau aceasta investitie la circa 1 miliard de dolari, in prezent suma vehiculata se situeaza in jurul valorii de 2 miliarde de dolari.

Casa familiei Ambani va costa chiar mai mult decat un hotel (sau orice alta constructie) de aceleasi dimensiuni, fapt datorat unicitatii arhitecturii si elementelor sale de design. Drept dovada, nu vor exista doua etaje asemanatoare din niciun punct de vedere: architectural, al materialelor sau al decoratiunilor utilizate. Mai mult decat atat, se pare ca, pe masura ce constructia prinde contur, arhitectii si designerii responsabili de acest proiect fac constant modificari la planurile etajelor si la elementele decorative utilizate.

Mai trebuie remarcat faptul ca arhitectura resedintei de 2 miliarde de dolari se bazeaza pe elemente inspirate din cultura indiana traditionala - Vaastu, tangenta, in multe puncte, cu celebra filozofie Feng Shui.

Antilla, resedinta de 27 de etaje a familiei magnatului din industria petrochimica Mukesh Ambani - seful Reliance Industries, va fi finalizata la inceputul anului viitor. Ambani, al cinciclea cel mai bogat om din lume, conform Forbes, locuieste in prezent alaturi de sotia si cei 3 copii ai sai intr-un zgarie-nori de 22 de etaje (tot din Mumbai), la care au muncit ani de zile pentru a-l redecora si a-l transforma conform nevoilor lor. Noua lifturi troneaza in imensul hol al locuintei mamut: doua pentru parcare, 3 pentru camerele de oaspeti, 2 pentru apartamentele membrilor familiei Ambani si 2 pentru personal.

Holul este si cel care face legatura cu numeroase zone de relaxare si de receptie. Si tot de aici pornesc scarile duble catre o alta zona de exceptie: sala de ceremonii.

Cel mai interesant aspect al salonului de ceremonii il reprezinta cadelabrele de cristal, care acopera in proportie de aprox. 80% suprafata tavanului.

Cele doua scari cu balustrade suflate in argint coboara chiar in zona de maxim interes a intregului decor, scena accesorizata cu un ecran de proiectie in spate, scena care va gazdui, fara indoiala, artisti si speakeri deopotriva.


Despre autor:

YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.