Business 6 Mai 2008 00:22
Desi in primul trimestru din 2008 piata imobiliara a fost una calma, compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox a inregistrat o crestere a profitului de 100% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Potrivit raportului DTZ Echinox, piata imobiliara din Romania continua sa dea semne de o maturitatea in crestere, iar in 2008 s-au vazut primele primele provocari. In ultimii trei ani, s-a inregistrat o activitate record, ce a condus la asa numitul boom imobiliar. Cu toate acestea, criza globala a creditelor a afectat si piata imobiliara, aceste efecte ducand in cele din urma la o incetinire a pietiei comparativ cu anii trecuti.

DTZ a inregistrat o crestere semnificativa a afacerilor in primul trimestru din acest an, in ciuda stabilitatii pietei si estimeaza pentru intregul an o cifra de afaceri dubla pentru al patrulea an consecutiv.

DTZ Echinox a consiliat grupul Electronics Arts in inchirierea celor 2.509 metri patrati in parcul de afaceri Sema Park si a asistat, de asemenea, compania Softwin in inchirierea unei suprafete de 2.800 metri patrati in Nord City Tower.

Pe langa aceste doua relocari, DTZ Echinox a consiliat si alti doi clienti ale caror nume raman confidentiale in inchirirea a 3.000 metri patrati, toate aceste proiecte crescand considerabil rezultatele companiei fata de aceeasi perioada a anului 2007.

DTZ Echinox a devenit agentul exclusiv si pentru doua proiecte rezidentiale: Swiss Residence, situat in zona Iancu Nicolae din nordul Bucurestiului, ce cuprinde trei cladiri cu un total de 45 de apartamente de lux si Hill View Residence, situat in Brasov, ce cuprinde trei cladiri cu 150 de apartamente. Pe segmentul rezidential, compania asteapta sa semneze cel putin doua contracte de exclusivitate in urmatorul trimestru.

Pe segmentul industrial, Cefin Logistic Park este unul dintre cele mai importante proiecte anuntate pe piata logistica din Capitala, amplasat la km 13 pe Autostrada Bucuresti - Pitesti. Proiectul a fost deja construit si, prin intermediul DTZ Echinox, cei 119.000 metri patrati de spatii de depozitare si birouri clasa A au fost complet inchiriati, inca din toamna anului 2007.
In aceasta primavara, Cefin a incheiat si cea de-a doua faza, desfasurata pe o suprafata de 22.000 metri patrati, iar DTZ a consiliat un alt client confindential, care a inchiriat 10.722 metri patrati de spatii de depozitare si 632 metri patrati de spatii de birouri.

In aceeasi perioada, DTZ Echinox a asistat Genesys Distributie si Miniblu pentru a se muta in parcul A1 Business Park, proiectul Valad, Genesys inchiriind 1.400 metri patrati spatii de depozitare si 200 metri patrati spatii de birouri, iar Miniblu, 2.200 metri patrati spatii de depozitare si 260 metri patrati spatii de birouri.

DTZ Echinox a mai consiliat compania Helios Phoenix in crearea joint venture-ului cu GE Real Estate Central & Eastern Europe, in valoare de 175 milioane de euro, pentru dezvoltarea de spatii de depozitare si distributie pe tot teritoriul Romaniei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.