Business 6 Mai 2008 12:38
Compania cu capital belgian Bel Rom Real Estate a investit 60 milioane de euro in European Retail Park Braila, primul parc de retail din Braila, ce isi va deschide portile la sfarsitul acestei luni.
Acesta este al treilea parc de retail pe care compania in inaugureaza in Romania, dupa European Retail Park Sibiu, in toamna lui 2006 si European Retail Park Targu Mures, in toamna lui 2007.

European Retail Park Braila va avea o suprafata totala inchiriabila de 44.000 mp si o galerie comerciala de 14.500 mp inchiriabili, fiind situat la 10 minute de centrul orasului, la intrarea dinspre Bucuresti – Slobozia. Suprafata totala construita este de 70.000 de mp, iar suprafata terenului de 126.000 mp.

Centrul comercial include ancore precum: operatorul de bricolaje Bricostore - cu 6.000 mp inchiriati, Media Galaxy – cu 4.500 mp inchiriati, un magazin de mobila de 6.000 mp inchiriabili, Cinema City cu peste 3.000 mp, care se va deschide in octombrie si hypermarketul Carrefour cu o suprafata totala inchiriata de 11.700 mp, deja inaugurat in decembrie 2007. De asemenea, parcul beneficiaza de 1.400 locuri de parcare.

Procesul de inchiriere este gestionat in exclusivitate de compania Cushman & Wakefield, prin intermediul biroului sau din Romania, Cushman & Wakefield Activ Consulting.

Razvan Gheorghe, Directorul General al companiei in Romania, a anuntat ca peste 90% din galeria comerciala este inchiriata.

“Braila are nevoie de spatii moderne de retail. Cererea este mare, iar oferta inca subdezvoltata. Faptul ca intr-un oras de o asemenea importanta regionala piata de retail este inca la inceput reprezinta o mare oportunitate pentru retaileri. Cei care vor intra primii pe aceasta piata vor avea un avantaj competitional fara echivoc”, a declarat Razvan Gheorghe.

European Retail Park Braila estimeaza un numar de aproximativ 1.000.000 de potentiali cumparatori.

Printre marcile ce vor fi prezente in European Retail Park Braila, au semnat deja contracte: pe partea de moda – Takko, House of Art, Hervis, Leonardo, Fox, Kenvelo, Cropptown, Reno, Otter, Nissa, Pieta, Veer, Orsay, Jolidon, Secuiana (cu Adam’s), Mondex, Gatta, D’OTTO si Daiso pentru decoratiuni interioare, iar pentru recreere cazinoul Pretige; iar pentru servicii Optiblu, Miniblu, B&B Colection cu doua magazine Kendra si Splen D’or, Banca Transilvania, Alpha Bank si Vodafone.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.