In unele ansambluri rezidentiale noi, un loc de parcare costa chiar si 30.000 de euro.

Criza de locuri de parcare din Bucuresti face ca solicitarea pentru aceste facilitati in noile ansambluri rezidentiale sa fie mare. In aceste conditii, si preturile sunt destul de consistente si ajung sa reprezinte pana la 20% din costul locuintei.

„In zonele rezidentiale prestigioase (Primaverii, Aviatorilor, Dorobanti), pretul de vanzare al parcarilor subterane este de 20.000-30.000 de euro, pe cand in zonele secundare, acesta atinge 11.000-15.000 de euro“, se arata intr-un studiu al companiei Atisreal Romania. Este vorba despre preturi cerute pentru locuri de parcare subterane. Conform companiei de consultanta imobiliara Esop, pretul pentru un loc de parcare subteran situat intr-un ansamblu rezidential din zona de nord a Capitalei ajunge la 20.000-25.000 de euro, in vreme ce in zona centrala a Bucurestiului se cer 15.000-18.000 de euro.

Preturile sunt mai mici in zonele semicentrale, adica in ansamblurile rezidentiale care se ridica in cartiere: 10.000-15.000 de euro.

Sumele achitate pentru parcarile supraterane sunt mult mai mici. Astfel, pentru un loc de parcare la suprafata intr-un ansamblu rezidential din nordul Capitalei se solicita intre 10.000 si 15.000 de euro, iar pentru o astfel de facilitate care apartine unui bloc nou ridicat in centrul Bucurestiului se cer 8.000-10.000 de euro. In cazul in care se opteaza pentru un loc de parcare din cadrul unui ansamblu rezidential semicentral, se ajunge la un pret de 5.000-6.000 de euro.

Preturile nu-i descurajeaza pe cumparatori, iar cererea face ca dezvoltatorii sa nu includa obligatoriu locul de parcare in pretul apartamentului. Desi legea ii obliga sa construiasca un numar suficient de locuri de parcare, majoritatea dezvoltatorilor nu impun cumpararea acestora, bazandu-se pe faptul ca, in timp ce unele familii nu-si permit o asemenea achizitie, altele au nevoie de doua sau mai multe locuri.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.