Viorel Manescu, presedintele UNNPR, va pune la punct impreuna cu BNR o baza de date privind tranzactiile imobiliare

Masura, propusa de notari, are drept scop reducerea evaziunii fiscale din domeniu. Plata unui bun imobil a carui contravaloare depaseste echivalentul a 15.000 de euro va putea fi realizata doar prin virament bancar, nu si prin cash, asa cum se practica in prezent.

Propunerea vine din partea Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) si are menirea de a duce la scaderea evaziunii fiscale din domeniu.

"Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a propus reprezentantilor Bancii Centrale ca orice tranzactie imobiliara de peste 15.000 de euro sa fie realizata exclusiv prin virament bancar.

Aceasta masura ar duce la atenuarea evaziunii fiscale", a declarat pentru "Adevarul" Viorel Manescu, presedintele UNNPR. Potrivit acestuia, propunerea pusa in discutie saptamana trecuta a fost agreata in principiu si de oficialii BNR.

Initial, propunerea UNNPR facea referire la tranzactiile imobiliare de peste 10.000 de euro. Si Guvernul Romaniei a aprobat saptamana trecuta o ordonanta de urgenta care modifica si completeaza Legea 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor.

Potrivit acesteia, bancile, societatile de asigurari, firmele din domeniul jocurilor de noroc sau amanet, notarii, avocatii sau administratorii fondurilor de pensii private trebuie sa raporteze Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor orice tranzactie care depaseste echivalentul a 15.000 de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.