Immoeast, cel mai mare investitor imobiliar din Europa Centrala si de Est, a achizitionat o participatie de 50% din dezvoltatorul rezidential Catera Ltd., cu activitati pe piata din Europa Centrala si de Sud-Est, in cadrul unei majorari de capital.
Restul participatiei de 50% din Catera este detinuta de grupul New Horizon Real Estate Group Ltd., divizia de real estate a New Horizon Group.

In prezent, Catera are in plan proiecte rezidential a caror valoare ajunge la 600 milioane de euro, insumand 4.500 de locuinte. Constructiile vor incepe in trimestru al treilea din 2008 si la inceputul anului 2009. Cinci dintre aceste proiecte sunt in Romania, unul in Varsovia, Polonia si unul in Riga, Letonia.

“Ne concetram atentia pe segmentul calsei medii, care isi poate permite sa cumpere un apartament de calitate si se asteapta sa continue achizitiile pentru urmatorii ani“, a declarat Karl Petrikovics, directorul general al Immoeast. Acesta a adaugat ca in circa cinci ani, dezvoltatorul Catera va fi pregatit pentru listarea la bursa.

Fondul de investitii austriac Immoeast detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la peste 1,4 miliarde de euro, cea mai mare participatie fiind la dezvoltatorul imobiliar Adama, ce are 25.000 de locuinte in portofoliul din Romania.

Adama Holding Ltd. activeaza in domeniul proiectelor imobiliare, fiind prezenta atat in Romania cat si pe pietele din toata Europa Centrala si de Est.

Immoeast a anuntat ca in luna martie ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.