Piata hoteliera din Romania are nevoie de dezvoltare, diversificare si rebranding , cele mai vizate segmente fiind cel al hotelurilor de trei stele si al hotelurilor concept de tip “boutique hotels”, au precizat consultantii din domeniul hotelier.

Tinu Sebesanu: Hotelurile de trei stele sunt cea mai buna investitie in acest moment
“In opinia noastra, hotelurile de trei stele sunt cea mai buna investitie in acest moment. In acest an nu ne asteptam la tranzactii spectaculoase, in al treilea trimestru apreciam ca vor exista tranzactii cu unitati hoteliere de pe litoral si in orasele mari din tara”, a declarat Tinu Sebesanu (foto), CEO Trend Hospitality, companie de consultanta si management hotelier.

Acesta a mai precizat ca investitiile straine directe in Romania vor fi in scadere in 2008, ca urmare a crizei creditelor de pe piata europeana, care a adus un minus de 7% pe investitii. “Nu avem ce vinde pe moment, trebuie sa dezvoltam mai mult”, a mai spus Sebesanu.

Piata hoteliera se indreapta in acest moment la peste 8.000 decamere, fiind asteptate, pentru 2012, nu mai putin de 12.000 de camere, majoritatea in segmentul mid-market, cel al hotelurilorde 3-4 stele. Hotelurile de trei stele numara in prezent 46% din piata, conform studiilor Trend Hospitality.

“Exista o carenta a hotelurilor mid-market, de 3-4 stele. Totul depinde insa de locatie. Nu este exclus nici ca marile lanturi internationale de lux sa isi faca prezenta in urmatorii ani in Romania”, au declarat reprezentantii Horwath HTL, companie de consultanta in industria HoReCa pe zona Central Est-Europeana si Rusia.

In 2008, vor fi livrate aproximativ 10.000 de camere in total, din care 2.500 vor apartine hotelurilor de 4-5 stele, principala clientela fiind segmentul business. “Inca suntem dependenti de turismul de afaceri, nu avem produse turistice bine definite”, completeaza Paul Marasoiu, presedinte Peacock Hotels.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.