Desi cei 241.500 mp de spatii industriale si logistice ce vor fi adusi pe piata in 2008 sunt localizati in majoritate in partea de vest a Bucurestiului, cu exceptia celor 10.000 mp livrati de Apollo Center in est, ultimul raport al companiei de consultanta imobiliara Colliers International indica faptul ca zona de est a Bucurestiului va atrage tot mai multi dezvoltatori de proiecte industriale.

Atractivitatea zonei de est a Bucurestiului se va confirma in acest an, cand Pantelimon Logistic Park (primul parc industrial clasa A din zona), a anuntat livrarea primei sale faze, de 18.500 mp in trimestrul al treilea, se arata in cel mai recent raport Colliers. Proiectul este dezvoltat de European Future Group, in colaborare cu cel mai mare fond de investitii austriac activ pe piata din Romania, Immoeast.

Zona de est a fost aleasa si de alti doi dezvoltatori care au achizitionat loturi de teren pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta, la km 30 in Fundulea. Printre proiectele anuntate pentru acest an se numara: Cefin Logistics Park, dezvoltat de Cefin Real Estate si Europolis, cu o suprafata de 75.000 mp; Bucharest West, dezvoltat dePortland Trust si Apollo Group, cu 59. 000 mp; A1 Business Park, apartinad Cefin Real Estate si Teesland IOG, cu 20.000 mp si Mercury Logistic Park, dezvoltat de Helios Properties si Heitman, cu 20.000 mp.

Pentru ca Bucuresti are cel mai ridicat nivel de salarizare din intreaga tara, companiile cu activitati de productie au inceput sa isi relocheze operatiunile in alte orase. Astfel, Eyemaxx a livrat prima faza a proiectului sau din Timisoara– LOGCenter (20.000 mp de spatiu logistic si industrial) si are in dezvoltare alte proiecte in Ploiesti, Sibiu si Brasov.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.