Peste 2.500 de noi camere de hotel urmeaza a fi inaugurate anul acesta in Bucuresti, analistii asteaptandu-se ca in 2008 capitala Romaniei sa continue sa atraga atentia mai multor lanturi hoteliere internationale, arata ultimul studiu al companiei de consultanta imobiliara Colliers International.
Cu investitii de peste 74 milioane euro si cu patru tranzactii hoteliere importante, 2007 a fost primul an in care piata a capatat importanta si in domeniul hotelier.

Potrivit Colliers, anul trecut, oferta a inregistrat o usoara crestere fata de anul precedent, insa va cunoaste o crestere semnificativa in 2008, datorita unor inaugurari importante, precum Rin Grand Hotel (1.400 de camere), Ramada Plaza (302 camere) si Radisson SAS (424 de camere) in primul trimestru al anului 2008. De asemenea, se asteapta si inaugurarea altor hoteluri pana la mijlocul anului 2008, contribuind cu un numar important de camere la piata hotelurilor de doua si patru stele si ducand astfel la o crestere a ofertei de camere in Bucuresti cu inca 300 de camere.

"Ne putem astepta ca Bucurestiul sa continue sa atraga atentia mai multor lanturi hoteliere internationale interesate sa intre pe aceasta piata in 2008. Investitiile hoteliere majore din Bucuresti se vor concentra in zona proprietatilor de patru si cinci stele, ceea ce arata o tendinta catre aparitia de hoteluri cu mai mult de 150 de camere, situate in locuri usor accesibile, mai ales pentru oameni de afaceri. Multe proiecte de dezvoltare vor fi de tip mixt, in general ", sustin reprezentantii Colliers.

Per total, tarifele medii in 2007 au inregistrat, fata de 2006, o crestere de aproximativ 7% pentru hotelurile de patru si cinci stele. Cum gradul de ocupare a crescut in acelasit timp, dar intr-un ritm mai lent in comparatie cu anul precedent, principalul indicator al venitului, venitul per camera disponibila, a inregistrat o crestere si mai mare, situata la aproximativ 8-9% in comparatie cu 2006.

In Bucuresti se gasesc, potrivit studiului Colliers, 102 hoteluri, cu o capacitate de aproximativ 8.000 de camere, mai putin decat in alte mari capitale europene precum Varsovia, Budapesta sau Praga. Majoritatea hotelurilor bucurestene au sub 50 de camere (57%) si intre 50 si 100 de camere (22%).


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.