Un miliardar britanic vrea sa transforme o imensa proprietate din Londra in cea mai scumpa casa din lume. Dar il impiedica un singur lucru: barbatul fara adapost care traieste pe proprietatea respectiva de 21 de ani.
Harry Hallowes, in varsta de 71 de ani, a primit anul trecut drepturile de a locui in continuare pe pamanturile pe care a stat o viata intreaga. Acum, locul unde isi are instalat cortul si unde strange tot ceea ce altii arunca valoreaza patru milioane de lire. Intre timp, magnatul in posesia caruia se afla proprietatea va cheltui 80 de miloane de lire pentru a obtine ceea ce va fi in curand cea mai impunatoare resedinta din Marea Britanie. O data terminata, cladirea va costa 130 de milioane de lire. Domnul Hallowes spune ca abia asteapta sa-si cunoasca vecinul. In curand sub ochii lui Harry se vor construi o imensa piscina, terenuri de tenis, case pentru personal, grajduri, piste de elicopter etc.

In ciuda grandorii, criticii au apreciat aspectul estetic al vilei ca „o incrucisare intre un loc stalinist si un azil de nebuni, in stil victorian”. Dar aceasta transformare a proprietatii aduce cu sine si numeroase conflicte. Membrii organizatiei „The Highgate Society” se opun noilor planuri de constructie si sustin in loc restaurarea zonei si redarea gloriei din trecut.

Se pare ca proprietatea va trebui sa intreaca in valoare un apartament din centrul Londrei, de 115 milioane de lire, ca sa poata deveni cea mai scumpa casa din lume. Vila construita in 1855 a fost imprejmuita de o gradina menita sa rivalizeze cu cea a palatului Versailles si a fost destinata parlamentarului Edward Brook. Atat in primul razboi cat si in al doilea, vila a fost folosita drept centru de tratament pentru cei raniti.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.