Blaturile si rafturile suspendate pe verticala constituie cea mai potrivita alegere pentru aceasta camera.

Daca dormitorul, livingul si bucataria sunt foarte usor de amenajat deoarece ofertele cu mobilier pentru aceste incaperi sunt generoase, cand vine vorba de baie, lucrurile se complica. In afara de clasicele obiecte sanitare, este destul de dificil sa gasesti un mobilier adecvat pentru aceasta camera, mai ales daca spatiul este foarte mic.

Specialistii in domeniu spun ca baia trebuie amenajata in acelasi stil cu restul casei. De exemplu, nu este deloc indicat sa-ti decorezi baia in stil rustic in cazul in care celelalte incaperi sunt moderne. „Trebuie sa pastrezi aceasi „linie“ in intreaga casa“, spune designerul Diana Elena Borundel.

Culori deschise pentru bai mici
Specialistii in amenajari interioare spun ca lucrul cel mai important la decorarea unei bai este culoarea in care zugravesti peretii. Este recomandat sa tii cont de marimea camerei cand faci aceasta alegere.
„In cazul bailor mici, se recomanda alegerea unor nuante deschise pentru pereti, astfel incat sa dea impresia de spatialitate si luminozitate. Poti vopsi in nuante de bej, galben, verde deschis, portocaliu deschis, lila si chiar alb, sau se pot face combinatii intre aceste pasteluri“, recomanda Laurentia Onea, communication & interior design manager al companiei IKEA. Pentru inca peri spatioase, se poate folosi orice tip de nuanta, precum cele tari si indraznete. „Negru, maro si mov inchis sunt cele mai potrivite in aceasta situatie“, considera Laurentia Onea.

Daca vei alege insa culori inchise pentru o camera de baie mica, vei ingusta spatiul foarte mult.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.