3 Aprilie 2008 , 23:58 de Catiusa Ivanov in Business
Un investitor privat vrea sa faca un turn-teapa lipit de cimitirele Bellu si Eroii Revolutiei. Turnul este perfect vizibil si din Parcul Carol, concurand cu Monumentul Eroilor

Parcurile Carol si Tine­retului ar putea fi in­conjurate in urmatorii ani de zece turnuri de peste 30 de etaje. Pe Planul Urbanistic General (PUG) sunt prevazute in zona Calea Vacaresti, Soseaua Viilor si Calea Serban Voda circa zece „accente de inaltime“ care se pot concretiza in cladiri foarte inalte, la fel cum s-a intamplat la Piata Victoriei, Biserica Armeneasca, 1 Mai sau Catedrala Sfantul Iosif.

Saptamana trecuta, la Comisia tehnica de urbanism din Primaria Capitalei, un dezvoltator imobiliar a si prezentat un proiect cu un turn de 30 de etaje pe Calea Serban Voda nr.233-237, chiar intre cele doua parcuri, lipit de Cimitirul eroilor cazuti in decembrie ‘89 si cimitirul Bellu, ambele monumente istorice. Turnul striveste Biserica Eroilor Revolutiei, din curtea cimitirului, fiind aproape zid in zid cu ea.

„Moda“ cladirilor de 100 de metri inaltime
„Nu sunt de acord cu construirea acestui turn deoarece perturba in mod grav imaginea aleii centrale a Parcului Carol si a monumentului”, ne-a declarat Dan Marin, membru al Comisiei de urbanism. In plus, acesta a subliniat ca in ultima vreme comisia si-a facut un obicei din a aproba pe fiecare accent de inaltime un turn de 30 de etaje.

Gandul

Sursa: GandulTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Zece turnuri de peste 30 de etaje, pentru „silueta“ Bucurestilor.


Ultima ora din Business pe 9AM