Bulgaria se afla pe primul loc in topul realizat de grupul imobiliar britanic Knight Frank ca si crestere a preturilor locuintelor in anul 2007, inregistrand o scumpire a apartamentelor cu 33,7% pe intreg parcursul anului trecut, potrivit Dnevnik.
Analistii imobiliari sustin ca pretul apartamentelor din Bulgaria a urcat in ultimul trimestru din 2007 cu opt procente, insa cu toate acestea preturile din tara vecina se mentin printre cele mai mici in comparatie cu multe state din Europa Centrala si de Est.

Cea mai mare crestere a preturilor locuintelor a fost inregistrata in regiunea din jurul localitatii Vidin, in nord vestul Bulgariei, dar si in Ruse, in zona de nord est, in apopiere de granita cu Romania. Preturile din capitala Bulgariei, Sofia, au inregistrat deasemena cresteri semnificative pe parcusrul anului trecut. "In fiecare caz in parte, preturile au crescut cu mai mult de 50%", sustin reprezentantii Knight Frank.

Pretul locuintelor din Bulgaria a inregsitrat o crestere rapida anuala de circa 30% in ultmiii cativa ani, arata datele agentiilor de real estate, insa cresterea este asteptata sa se mai tempereze pana la 15% in 2008. Bulgaria si Rusia sunt singurele tari europene aflate in raportul grupului britanic Knight Frank care au raportat o crestere anuala record de peste 30% in 2007.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.