Avalansa de proiecte imobiliare obliga dezvoltatorii sa construiasca locuinte mai mici sau foarte bine gandite pentru o anumita clientela
Unii au inceput sa ofere loc de parcare gratuit, discounturi de pret sau chiar mobila. Pana si miliardarul Dinu Patriciu va construi 1.000 de apartamente in apropierea Casei Presei, desi sustine ca piata imobi­liara va intra in criza.

Investitorii au inceput sa construiasca apartamente din ce in ce mai mici, foarte apropiate de limita legii pentru a da posibilitatea tot mai multor persoane sa-si permita sa cumpere o locuinta, spun analistii imobiliari. “Daca anul trecut existau unul sau poate doua proiecte cu preturi mai rezonabile, acum sunt sase-sapte”, spune Vlad Vlasceanu, directorul targului imobiliar Timon, care se desfasoara intre 19 si 23 martie la WTC Bucuresti.

Potrivit Jurnalul National, cele mai ieftine lo­cu­in­te din Capitala sunt garsonierele din complexul Athos, dezvoltat de RCC Grup, care costa 48.000 de euro, si cele din ansamblul Swiss Cottage, dezvoltat de Adama Holding in cartierul Titan, care se pot achizitiona cu 55.700 de euro. Preturi apropiate se regasesc si in Confort City, dezvoltat de Domus Stil, unde o garsoniera costa 49.000 de euro. In provincie, unde terenul este mai ieftin, casele beneficiaza de suprafete mai generoase, preturile minime fiind de 59.140 de euro la Brasov, 68.237 de euro la Bacau, 83.000 de euro la Olimp.

Din totalul de 22.000 de locuinte prezentate 500 de unitati sunt din strainatate - Egipt, Bulgaria, Spania si Brazilia, majoritatea lor fiind dezvoltate in Bulgaria. Potrivit organizatorilor, prezenta proiectelor din strainatate este pusa pe seama interesului sporit al investitorilor romani pentru astfel de proprietati, dar si a persoanelor fizice care intentioneaza sa isi achizitioneze case de vacanta in afara tarii. „Daca anul trecut dezvoltatorii din Bulgaria au fost prezenti cu doua proiecte, anul acesta numarul lor s-a dublat", a declarat Vlad Vlasceanu, directorul evenimentului.

Targul tiMon, care se va desfasura intre 19-23 martie, prezinta in premiera sapte proiecte rezidentiale, printre care un imobil mixt de locuinte si spatii de birouri, Eminescu View, dezvoltat de compania Remax Imobiliare.Investitia totala a proiectului este de aproximativ zece milioane de euro, imobilul cuprinzand 69 de apartamente cu una, doua, trei, patru camere si duplexuri. Aproximativ 60% din unitati sunt apartamente cu doua camere, informeaza Adevarul.

Preturile pe metrul patrat pentru unitatile rezidentiale pornesc de la 2.100 euro + TVA si cresc in functie de nivel pana la 2.500 euro + TVA. Astfel, o garsoniera cu o suprafata utila de aproximativ 32 mp poate fi cumparata pentru 115.000 euro + TVA, in timp ce un duplex cu o suprafata utila de 110 mp costa aproape jumatate de milion de euro (470.000 euro). Imobilul va fi finalizat la jumatate anului viitor si este amplasat in zona Mihai Eminescu, in apropiere de Piata Romana din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.