Cea de-a doua jumatate a anului 2007 a adus doar un mic stoc de spatii industriale in Bulgaria, iar analistii imobiliari estimeaza ca proiectele ceva mai mari vor livra spatii industriale in prima parte a anului 2008, arata ultimul raport al companiei de consultanta Colliers International.
Lucrarile primului parc logistic din Bulgaria, in localitatea Varna, au fost demarate in semestrul 1 din 2007, in timp ce "Industrial Park Sofia East" a reusit prima tranzactie doar in luna noiembrie a anului trecut. Potrivit reprezentantilor Colliers, parcul industrial din Plovdiv se afla inca in stadiul de dezvoltare.

"In momentul de fata Romania are o piata industriala dezvoltata cu parcuri industriale functionale. In Bulgaria acest segment este inca imatur", a declarat directorul companiei de consultanta Colliers International Bulgaria, Atanas Garov.

Acesta mai sustine ca dezvoltarile pe segmentul industrial sunt strans legate de cele din retail, iar cererea de spatii industriale si logistice vine de la operatori logistici, dar si de la lanturile de retail.

In prezent, in Bulgaria se afla in stadiu de constructie circa 70.000 metri patrati de spatii industriale care urmeaza a fi livrate in prima jumatate a acestui an. In conditiile in care cererea este mare, rata spatiilor industriale vacante in capitala Bulgariei este de circa 3%. Pe ansamblu, rata chiriilor a ramas la acelasi nivel ca pe celalalte piete, fiind neschimbata in ultimele sase luni din 2007, lucru care se va pastra si in prima parte a acestui an. Potrivit consultantilor imobiliari, doar in Sofia, a crescut putin, la patru euro/mp, fata de 3,5 in prima parte a anului trecut, datorita lipsei de spatii industriale de calitate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.