Un nou punct de maxim interes pentru investitorii din piata imobiliara autohtona a devenit comuna Fundulea, situata in partea de est a capitalei si la 35 km de aceasta, o zona considerata pana in prezent cu un randament redus
„Dezvoltarea rezidentiala si industriala depinde de crearea infrastructurii, de existenta utilitatilor si a cailor de acces, iar in Fundulea toate acestea sunt rezolvate. Iesirea directa la Autostrada Soarelui, rezolvarea problemelor majore referitoare la infrastructura dar si apropierea de Bucuresti sunt doar cateva dintre argumentele care fac ca aceasta zona sa atraga din ce in ce mai mult interesul dezvoltatorilor“, considera Ana Maria Ionita, consultant in cadrul departamentului terenuri al companiei imobiliare EuroMetropola.

Aceasta sustine ca in prezent preturile terenurilor libere sunt convenabile, dar se prefigureaza un evolutie pozitiva in viitorul apropiat. Fundulea este o zona vizata de investitorii si dezvoltatorii care manifesta interes pentru achizitionarea loturilor de teren in scopul dezvoltarii de proiecte rezidentiale si industriale de mari dimensiuni. 85% din totalul cererilor sunt destinate segmentului industrial, industra grea sau usoara, iar 15% dezvoltarii rezidentiale.

Formarea unei zone industriale presupune achizitionarea unor terenuri ce deseori depasesc doua hectare. Astfel, suprafetele de la un hectar pana la 30 ha comasate dintre intre A2 si DN3, spre exemplu, au preturi ce pornesc de la sapte euro/mp si ajung la 15 euro/mp, in cazul terenurilor extravilane. In ceea ce priveste terenurile intravilane, preturile pornesc de la 50 de euro/mp si ajung la 65 euro/mp, beneficiind de avantajul tuturor utilitatilor necesare unei viitoare investitii, fie pe segmentul industrial, fie pe cel rezidential. Autostrada Soarelui si DN3 reusesc sa atraga proiecte imobiliare variate, dar suprafata comunei Fundulea ofera inca terenuri mari si suficiente, in special pentru dezvoltarea industriala.

La fel de solicitate sunt si terenurile agricole, a caror valoare de tranzactionare porneste de la patru euro/mp si ajunge la opt euro/mp. Si in zonele aflate in imediata vecinatate a comunei Fundulea, terenurile se vand la preturi apropiate. Astfel, in Branesti, terenurile extravilane se ofera spre vanzare la zece euro/mp si ajung la 35 euro/mp, iar cele intravilane pornesc de la 65 euro/mp si ajung pana la 100 – 115 euro/mp. La preturi inferioare celor din Branesti se propun spre tranzactionare terenurile din intravilanul localitatii Islaz. In aceasta zona pretul terenurilor intravilane se incadreaza intre 50 – 95 euro/mp.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.