Traficul aglomerat din Bucuresti nu a ajuns inca la apogeu. Daca nu se stopeaza constructiile de imobile din centrul orasului, va fi mult mai rau. Aceasta este concluzia la care a ajuns Asociatia "Salvati Bucurestiul", ce a realizat un studiu legat de problemele Capitalei
Demersul asociatiei, care este sprijit de inca cel putin 15 ONG-uri, urmareste inclusiv modificarea legislatiei din domeniul urbanismului.


Datele obtinute de Asociatia "Salvati Bucurestiul" arata o situatie dramatica. Traficul din oras a cauzat in 2007 moartea a peste 2.300 de persoane, deoarece ambulantele nu au ajuns la timp. De asemenea, agentii economici din domeniul constructiilor au estimat in aceeasi perioada a anului pierderi de aproximativ 180 de milioane de euro. "Iar traficul se aglomereaza si mai tare din cauza deciziilor gresite ale autoritatilor locale care dau in continuare aprobare pentru cladiri de birouri inalte in centrul orasului. De exemplu, din parkingul cladirii Cathedral Plaza vor iesi la aceeasi ora 500 de masini pe o strada cu un singur sens. Un calcul simplu arata ca ele vor forma un sir de 3,5 kilometri", afirma Nicusor Dan, presedintele asociatiei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.