Piata creditului ipotecar a ajuns anul trecut la patru miliarde de euro, 97% din creditele contractate fiind in euro
Numarul locuintelor finalizate in 2007 a fost de 9.719 unitati locative la nivelul Bucurestiului si al judetului Ilfov, arata datele Institutului National de Statistica. Numai in Ilfov au fost finalizate 6.167 de unitati in primele trei trimestre ale anului trecut. Potrivit Patronatului Societatilor din Constructii (PSC), la nivel national ne confruntam cu un deficit de locuinte de un milion de unitati, cerere care ar putea fi satisfacuta in decurs de 30 de ani. Directorul comercial al dezvoltatorului imobiliar Gea Prasa International, Antonio Zarnescu, spune ca necesarul de investitii pentru a acoperi cererea actuala variaza intre 70 si 100 de miliarde de euro, avand in vedere cresterea prognozata a preturilor la materialele de constructii si scumpirea fortei de munca.

Analistii imobiliari estimeaza pentru urmatorii patru ani ca segmentul constructiilor rezidentiale va depasi cifra de 3,9 miliarde de euro, mai mult decat valoarea de 1,8 miliarde euro, inregistrata in 2006. „Pentru a ajunge la standardele minime ale Uniunii Europene in ceea ce priveste spatiul locativ, in Romania trebuie sa se construiasca circa 820.000 de locuinte, echivalentul a aproximativ 90 milioane de metri patrati. In prezent, in Romania se construiesc anual 32.000 - 38.000 locuinte, cu trend crescator“, spune Adrian Iordache, business managerul InterBiz.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.