Dezvoltatorul polonez Globe Trade Center a inregistrat anul trecut un profit de 261 milioane euro, in crestere cu 32%, si are in plan investitii de 1,5 miliarde euro pentru 2008-2009 in achizitia de terenuri si dezvoltarea de noi proiecte imobiliare, informeaza NewsIn.
Globe Trade Center (GTC) a inregistrat in trimestrul IV din 2007 un profit de 60 milioane de euro, in crestere cu 376% fata de trimestrul IV din 2006 si a finalizat doua cladiri de birouri in Polonia si Serbia, insumand 46.000 mp suprafata inchiriabila, dupa cum arata Curierul National. Tot in 2007, GTC a finalizat circa 100.000 mp de spatii de birouri. In afara de cladirile finalizate in trimestrul IV din 2007, compania a mai predat de-a lungul anului cladirea de birouri Newton din Cracovia, dar si cea de-a treia faza a proiectului de case de lux Osiedle Konstancja din Varsovia. In luna iunie a anului trecut, Globe Trade Center a finalizat si centrul comercial "Avenue Mall" din Zagreb, care a atras circa 800.000 de cumparatori in fiecare luna de la deschidere si pana in prezent.

In acelasi timp, GTC si-a crescut portofoliul proiectelor de retail si a creat un nou brand prin centrele comerciale Galleria. Potrivit companiei, Galeria Mokotów, Galeria Kazimierz si Avenue Mall au atras in total, in medie, circa 2,4 milioane de clienti lunar.Totodata, Wall-Street vorbeste despre alte 17 proiecte GTC in Romania, Cehia, Bulgaria, Serbia si Croatia.

Pe piata birourilor, GTC se va extinde in orasele din Polonia (Å�ódz, Katowice), dar are in plan si alte noi proiecte in Prague, Budapesta, Bucuresti, Zagreb si Belgrad, care include circa 700.000 mp de spatii inchiriabili si ale carar lucrari urmeaza a fi finalizae in urmatorii 3-4 ani.

Poztrivit companiei, anul trecut, circa 60% din locuintele aflate in proiectele rezidentiale ale GTC au fost vandute, iar pentru 2008-2009 sunt programate a fi finalizate noi proiecte precum Park Apartments din Belgrad, Rose Garden si Felicity 1&2 din Bucuresti, Prague Marina1 si Green City1&2 din Praga, Konstancja 4 din Varsovia, Sasad Resort 1 din Budapesta si Vinohradis1 din Bratislava. Intregul portofoliul rezidential al GTC ajunge la circa 9 000 apartmente.
Potrivit Daily Business, GTC mai are in plan investitii de 1,5 miliarde de euro pentru 2008-2009 in achizitia de terenuri si dezvoltarea de noi proiecte. In prezent, portofoliul companiei atat prin proiectele finalizate cat si prin cele aflate in dezvoltare si in stadiu de proiect atinge circa 2,1milioane de metri patrati de birouri, spatii de retail si rezidential. Urmatoarele investitiile programate de companiei vor aduce GTC alte 1,5 milioane de metri patrati de spatiu net in perioada 2008-2010.

Dezvoltatorul polonez imobiliar prin reprezentanta din Romania, GTC Real Estate Investments Romania, are in plan investitii de circa 500 de milioane de euro in urmatorii trei ani in proiecte imobiliare in tara. GTC Romania este detinuta in proportie de 94,6% de GTC Polonia.

GTC activeaza pe piata romaneasca din 1999. Compania este implicata in dezvoltarea a cel putin 12 proiecte, cu o suprafata de peste 641.100 de metri patrati de spatii rezidentiale, de retail si de birouri. GTC este controlat de grupul israelian Kardan si are proiecte in Polonia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Romania, Serbia si in Croatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.